Brist eller Njutning

IMG_7133jpgRent generellt har jag jobbat med de här tankarna och känslorna länge och nu vill jag förmedla dem till dig. Under veckan som gått har det sjunkit in, och precis som allt annat jag skriver om jobbar jag varje dag med olika delar i mitt liv.

Jag vill nu skriva om brist och njutning. 

 Jag börjar där jag var innan jag sa upp mig och satsade 100% på att vara egenföretagare. 

Min bild har sedan länge varit att pengar gör oss lyckliga. Hela min karriär och hur jag byggt upp mitt liv, så har det varit en strävan efter pengar och det yttre. Jag har fascinerats av lyx lyx lyx utanför mig själv, i form av shopping, resor, restaurangbesök och velat haft mer av allt. 

Jag kunde i den här fasen leva såsom jag önskade och göra det jag ville, men jag ville mer.  Men efter utmattningsresor och flykt från mig själv, ”tvingades” jag in i en annan livsstil. När jag då utbildar mig och får nya perspektiv på inre hälsa och hälsa, börjar jag omvärdera njutning och med det känna inre lycka. Den insikten gjorde och gör att jag vill jobba annorlunda. Det  är viktigt att förmedla min kunskap i ledarskapet men med mjukare metoder, där jag förmedlar det som är viktigt på riktigt. 

Så länge jag dubbeljobbade hade jag ekonomisk trygghet, men när jag sa upp mig hände något nytt.

De inre samtalen hos mig förstod vad lycka och i det långsiktighet är, att just jobba heltid med det jag älskar att förmedla. Styra min tid, och ta hand om min inre och yttre hälsa. Tacksamhet varje dag över de små sakerna jag har i mitt liv, relationer jag har omkring mig och för att jag har modet att gå min väg. 

Men samtalen handlar också om att pengaflödet in - det ser annorlunda ut idag, där jag blir påmind om rädsla och beaktande av just ordet brist. Tänk om detta inte fungerar?  

Valet jag har gjort är att leva i njutning när det gäller alla mjuka värden i mitt liv. Bristen skapade jag mentalt i det ekonomiska.

Men hur ska jag då njuta och känna lycka med dessa kontraster? Vad är lyx lyx lyx för mig idag? Vågar jag plocka med den känslan nu, när jag är mitt i att bygga upp mitt företagande?

Polletten trillar ner i veckan. Jag inser att jag sätter krokben för mig själv, detta mentalt. Lever jag i brist, attraherar jag brist. Men om jag attraherar in njutning av egentillverkad lycka i alla delar, hur kan jag göra annorlunda?

Lycka o njutning, här och nu – inte sen.

Så jag börjar öva, denna vecka. Jag vill vara generös med de relationer som stöttar mig i den jag vill vara samt att vara den företagare jag vill vara. Jag vill fira!

Så i helgen bjuder jag in dessa personer som är på ön till att just fira.

Det ska bubblas i både glas och samtal, jag vill blicka tillbaka på mina 5 år som företagare – av dem 1,5 år som 100% egenföretagare.

Jag vill fira det här och nu och skapa njutning av känslor som tar mig till nya nivåer i mig själv. Jag önskar in ännu mer flow kommande år. Vart vägen bär vet jag inte, men här och nu – tjoohooo vad glad, lycklig och rik jag är! Lyx, lyx, lyx. 

Kan du känna igen dig i brist? Finns där något du själv är hinder till? OM du kan plocka fram känslan av njutning idag, vad skulle det kunna vara? Något som får dig att glittra och känna lycka – här och nu. 

Plocka fram ”finporslinet” i helgen och fira något du med! Skål och Kram, vi ses snart igen!