Aktuellt just nu

Intervju med Stesscoach Gotland

2023-08-10

Igår ringde P4 Gotland mig, idag fick jag vara med live i radion för att prata om ”stress och ångest efter semestern” tips och råd hur du tar hand om dig i det.
Kul!! Älskar att komma ut och prata med, och till, människor.
Vill du lyssna?
P4 Gotland - Förmiddag med Johanna Bergkratz
2:10:17 in på slingan.


Nu är det dags för lediga dagar och återhämtning

2023-07-06

Jag ser fram emot några veckor av ledighet då sommaren för mig är en viktig tid för återhämtning. Känslan av lata stranddagar varvat med måla fönster för att ta hand om vår gård. Umgänge med familj och vänner, grillkvällar varvat med morgonpromenader och yoga. Andas och vara i naturen, i nuet.
I september beger jag mig till Hemsegården för att föreläsa, där jag vill möta sudret och dig som bor där. (lägg länk till evenemanget)
I oktober beger jag mig till Rute Folkets Hus för samma upplägg, där jag vill möta norra ön och dig som bor där. Läs mer i evenemanget på Facebook. 
Utöver det jag erbjuder som tjänster idag - kommer jag under hösten att gå en utbildning och bli Medicinsk Yogalärare för hormonbalans. Jag fördjupar min kunskap jag redan har idag om hormonell obalans, stresshantering.
Men nu även i yogaform - jag kommer bli klar i januari och starta klasser i samband med det.
Känns helt rätt och väldigt spännande!
Jag önskar dig en återhämtande och energifylld sommar.
Vi ses i augusti igen, Kram!


Planeringsdagar i min studio på gården

2023-06-08

Planerar och lägger upp struktur och strategi för hur jag vill utveckla mitt företag. Vad är viktigt för mig att nå ut med?

När vill jag utvecklas mer och hur?

Våren har varit tacksam och jobben löser av varann. Hösten har jag så mycket kul på gång. 

Jag ser fram emot att träffa dig! 
Fint att du vill följa mig här, kramar.Temakväll på gården - Ta hand om din hälsa i självmedkänsla

2023-05-09

Det blev en kväll med kunskap och gemenskap, med egna övningar hur du själv fungerar mixat med min föreläsning.
Gruppen fick prova på olika övningar samt skriva och reflektera för sig själv.
Ett fint möte i en grupp som träffas vid ett tillfälle, där den egna resan blir mer egen.


"Jag skulle nog rekommendera alla att gå en kväll, eller fler, hos Angelica. En kväll varvat med kunskap, kortare avslappningsövningar och stunder för egna reflektioner och övningar genom skrivande. Väl avvägt, strukturerat och med omsorg om deltagarna. Det jag personligen uppskattade, förutom Angelicas varma person, var att vi gjorde övningarna för oss själva i en bok utan att prata om dem i grupp. I en grupp med nya människor som jag träffar kort under en workshop, fick det mig att våga vara mer ärlig mot mig själv, och bidrog till att jag kunde fokusera på mig själv istället för på andra. Med mig hem fick jag nya insikter som är väldigt viktiga för mig och kan rekommendera det varmt till alla som vill lära känna sig själva lite mer."
Företagare

"Temakvällen hos Angelica var mycket givande. Självmedkänsla är ett ämne som i alla fall jag, trots mycket arbete med mig själv, aldrig har kommit i kontakt med. Hon har kung fu i att mixa många kompetensområden och ta med det bästa i jobbet med dig själv! Du får det bästa av det bästa. Tack Angelica för en riktigt bra kväll jag hoppas på en fördjupad kurs i detta ämne."
Stefan


Återträff på gården

2023-05-03

Återträff på gården med gruppen som gått min kurs Ett hållbart liv med fokus på hälsa, med promenad till ett vackert änge. Reflektionsfrågor fick ta plats för att påminna sig om vart varje deltagare befann sig innan kursstart och vad de tagit med sig i efterhand.
Stående yogaövningar och medveten andning utövades i den vackra vårsolen.
Mötet avslutades med fika, egna skrivövningar för att sätta sin egna riktning framåt i skapandet av att leda sig själv i sitt liv.
Gemenskapen blir här till en styrka då deltagarna träffas återkommande och det fysiska mötet där vi ser varandras blickar och skratten som löser upp eventuella barriärer är fin.
Fler kurser kommer till hösten.


Referenser från föreläsningen Led dig själv i Väskinde Bygdegård

2023-05-02

"Tack för din inspirerande föreläsning!
En blandning av fakta, din egen livserfarenhet, tänkvärda insikter och humor gav du mig en fin kväll och påminnelse om att små förändringar gör stor skillnad."


"Tack för en fantastisk föreläsning och inspirationskälla. Detta var precis vad jag behövde för att få motivationen till att försöka göra vissa nödvändiga förändringar i mitt liv. Nu gäller det bara att hålla lågan uppe!"

"Angelica skapar ett lugn och pratar på ett sätt som man förstår. Mycket intressant och man fick en aha-upplevelse och fick med sig många bra verktyg för att faktiskt påminna sig själv om vad som faktiskt är viktigt och vad som betyder något. Här och nu, inte då och inte sen."


"Angelicas föreläsning om att leva hållbart med sig själv fick mig att verkligen känna inåt igen. Hon bjuder på självklara saker som vi redan vet och kan men som väcker känslor hos en som gör att de känns… det känns inåt och den inre rösten börjar höras. Hon är varm och mjuk och ser hela dig. En människa som verkligen plockar fram dig.
 Jag rekommenderar hela henne och allt hon står för, för ditt liv, ditt jag, och din framtid."


Föreläsning i Väskinde Bygdegård

2023-04-25

Den 19 april var det premiär för eget event som föreläsare i Väskinde Bygdegård.
I gemenskap av 60 personer som närvarade gjorde vi kvällen magisk. "Led dig själv" är temat och efteråt fikade vi och reflekterade tillsammans.

Fler liknande evenemang återkommer jag med under hösten.


Återhämtningskvällar

2023-03-31

Igår hade vi en magisk avslutning i min studio på gården. Under 8 veckor tillsammans har vi träffats för återhämtning. Yogamattorna har rullats ut, studion har fyllts med tända ljus och lugn musik har omfamnat oss. Andning och mindfulness är i vårt fokus och yogan har startat flöden av energier i våra kroppar.
Jag introducerade shaking yoga igår, något vi kommer fortsätta med i höst. Fantastisk boost för våra endorfiner.
Vi avslutade i en skål med bubbel för gemenskapen vi har och är tacksamma för.
I augusti ses vi igen.
Tacksam och påfylld med härlig energi!

Blir du nyfiken? Kontakta mig för mer information.


Inspirationsföreläsning Led dig själv - med fokus på Hälsa i Väskinde Bygdegård den 19 april 2023

2023-02-02

Kom och lyssna på en timmes inspirationsföreläsning om hur våra fysiska kroppar fungerar och vad stress är.

Du får med dig kunskap om återhämtning och vad som driver oss till att göra en förändring som vi vill göra. Jag delar med mig av de verktyg som jag jobbar med som stresscoach och förklarar hur man på bästa sätt applicerar detta i verkligheten.

Under föreläsningen delar jag med mig av mina lärdomar och insikter i mitt eget liv, hur jag vände stress och utmattning till hälsa och återhämtning.


Genomförd kurs för privatpersoner

2022-12-07

Kursen "Hur kan du leva ett hållbart liv - med fokus på din hälsa?" är nu avslutad efter 6 tillfällen i min studio på Roklundsgården.
 
Sagt om kursen:
"Ibland ser man en film eller läser en bok och tänker att den här borde alla se/läsa. Så känns det med den här kursen.
Jag önskar att alla fick vara med om den.
Angelica har med varsamhet, omtänksamhet och gedigen kunskap lett kursen.
Upplägget har varit omväxlande på ett skönt sätt, där hon varvat teori med praktiska övningar och samtal.
Jag är så tacksam till Angelica och de övriga deltagarna för alla fina kurstillfällen. Jag har lärt mig massor"

Nu släpper jag nytt datum för kursstart i vår, 15 mars 2023. Läs mer om kursen här. Tryck här för att anmäla dig.


Referens från Studieförbundet vuxenskolan

2022-11-09

"En organisation består av individer. Att investera tid för varje individ att utvecklas och känna trygghet i att göra aktiva prioriteringar gör individen stark och därmed organisationen stark. Vi rekommenderar andra arbetsgrupper att göra samma resa hos Angelica."


Petra Rönnestig, chef
Studieförbundet vuxenskolan Gotland


Reflektion och utvärdering med Studieförbundet Vuxenskolan

2022-10-25

Idag hade jag konferens med Studieförbundet Vuxenskolan på gården. Under året har jag jobbat med dem i gruppsessioner för att sedan ha individuella coachsamtal.
Allt med fokus på hållbart arbetsliv och liv. Hitta nya vägar, lust och glädje i vår vardag. Återigen tacksam att få vara en del av någons resa.


IT-avdelningens referens på föreläsningen Led dig själv

2022-10-13

"Angelica kom till Region Gotlands Digitaliseringsavdelning för att ge oss ett avbrott i vardagen. Avdelningens uppdrag har de senaste åren kantats av en del stress, oro och hög arbetsbelastning. De runt 60 medarbetarna som fick ta del av denna föreläsning fick känna Angelicas närvaro i rummet som hon fyllde med en lyhördhet och lugn, Jan kan verkligen rekommendera föreläsningen Led dig själv. Du får verktyg och aha-upplevelser som gör att din vardag kan bli lite bättre. Angelica fyllde hela det stora konferensrummet md humor, värme och glädje. Tack!"

Anna
Enhetschef IT-infrastruktur, Region Gotland


Föreläsning för Region Gotlands IT-avdelning

2022-09-15

Jag har precis föreläst för Region Gotlands IT-avdelning, på deras konferensdag. Det var ett enormt fokus i lokalen på Joda.

Jag är så fylld med energi efter att ha fått möta människor i det här forumet.

Tack för ert förtroende!


Lansering av ny kurs - Hur kan du leva ett hållbart liv med fokus på din hälsa?

2022-09-07

Idag lanserar jag en ny kurs som är i ett samarbete med Studieförbundet vuxenskolan Gotland.

Behöver du strategier för att hantera stress och oro i ditt liv?

Välkommen till en kurs i stresshantering och återhämtning där du får tillgång till kraftfulla verktyg för att reducera stress och öka ditt inre fokus och lugn.
Jag välkomnar dig som vill utveckla din medvetna närvaro i ditt liv.

Läs mer om kursens upplägg här eller på Studieförbundet vuxenskolans hemsida.


Region Gotlands referens från föreläsningen i juni

2022-06-17

"Angelicas föreläsning belyste på ett informativt och lättförståeligt sätt vikten av återhämtning och att stanna upp, andas och reflektera. Hon gav även värdefulla konkreta tips gällande att ta hand om sig själv, och sin hälsa som öppnade upp för reflektion även efter föreläsningen"


Enhetscheferna Jenny, Lena och Ann-Catrin
Region Gotland


Reflektion och utvärdering med SKANSKA ledningsgrupp

2022-06-16

Under ett år har jag jobbat med SKANSKA ledningsgrupp med både grupp- och enskilda coachsamtal med fokus arbetsmiljö och hållbart ledarskap. Nu träffades vi på gården för en gemensam lunch, utvärdering och reflektion.


Föreläsning för 150 medarbetare inom Region Gotland

2022-06-16

Regionen har under våren arbetat med arbetsmiljö och hälsa. För att komplettera detta arbete höll jag en föreläsning om hur vi leder oss själva för ett hållbart liv. Föreläsningen innehöll bland annat stresshantering och återhämtning. Genom att motivera och ge kunskap vill jag inspirera medarbetarna till att vilja göra en förändring för att må bra.


Inspirationsföreläsning

2022-05-12

Idag höll jag i en inspirationsföreläsning "Led dig själv" för Geab här på Gotland.Reportage om Stresscoach Gotland i Aftonbladet

2021-12-22

Jag intervjuades för Aftonbladets bilaga Hållbar Livsstil. Läs hela reportaget här!Hälsoretreat på Stora Gåsemora 19-20 mars 2022

2021-12-07

En helg med med samvaro, föreläsningar, workshop om stress, medveten andning samt hur du kan balansera din hälsa.

I priset ingår logi och mat. Samtliga måltider är vegetariska, gluten- och laktosfria.
Pris 2 650 kr/person

För mer information och för att anmäla ditt deltagande, gå via länk nedan.
Anmäl dig härFöreläsning för ARRIBA ledningsgrupp

2021-11-26

Jag har precis föreläst för ARRIBAs ledningsgrupp med tema stress och återhämtning, samt hur vi kan leva med stress.TROTS kvinnojour - paddelprojekt

2021-08-08

TROTS kvinnojour har under sommaren 2021 paddlat Gotland runt för att samla in pengar till kvinnojouren. Runt om hela ön har det funnits stationer där själva insamlingen har pågått.

Jag fick äran att vara projektledare för den sista stationen, som jag planerade på Salthamn med föreläsningar till förmån för insamlingen till TROTS kvinnojour. Där bland andra Kristin Kaspersen, Ella Wahlgren samt jag själv föreläst.Utbildning med Skanska

2021-06-04

Utbildning för Skanskas ledningsgrupp är nu genomförd, med fokus på hållbart arbetsliv i chefsrollen.