Din Längtan väntar på vind

IMG_7716jpg

Har du känt av att du längtar efter något mer? Men har svårt att ta tag i den känslan av längtan?

Lusten och lyckan är någon annanstans. Du kanske sätter planer längre fram, bortom det du har och är i just nu.

Vi alla har en tendens att placera oss där. Vi gör så gott vi kan.

Kanske följer vi ett konto på sociala medier som har just ”det där” du drömmer om. Eller scrollar på resmålen vi inte kommer till just nu. Letar recept efter maten vi vill äta för då tar vi hand om oss, men de blir aldrig lagade. Bokar upp oss på träningen som aldrig blir av eller långsiktig. Boken du köpt för att få inspiration, blir liggande till semestern där framme i kalendern någon gång. Eller lägger du ansvaret utanför dig själv, att någon annan ska förverkliga din längtan. Någon annan ska överraska dig eller hjälpa dig över tröskeln. 

Jag har varit där. Alldeles för länge, så jag skriver av egna erfarenheter där jag spenderat alldeles för mycket tid. Det jag vill förmedla är vad vi istället kan göra. 

Längtan är en röst jag vill att du börjar lyssna på.

Längtan kommer från dina känslor, din själ.

Om du sätter av tid för att lyssna, tar fram papper o penna – vad skapar du på det tomma arket framför dig? Vilka ord eller bilder dyker upp?

Lova dig själv att inte sätta regler för vad du längtar efter. Här finns inga hinder eller trösklar. Du äger din längtan, fullt ut.

När du har längtan framför dig – har du inga begränsningar till vad du kan göra. 

För att försätta mig i det tillståndet, brukar jag avsätta tid där ingen stör mig. Jag yogar och mediterar gärna innan. Förstärker känslan med tända ljus och rökelsedoft.

Nästa steg är att sätta på musik som får mig att flyga.  Sedan skriver jag och låter det flöda. Lustigt nog spelar jag just nu ”fly me to the moon” för att förmedla det jag just nu skriver till dig. Härligt!

När jag har min längtan framför mig, funderar jag på vilken aktivitet eller rörelse jag kan påbörja med en gång som tar mig till känslan. Något litet, sedan varje vecka fortsätter jag. Ett steg, en aktivitet som gör att jag skapar känslan i mig till min längtan.

Här blir det förstärkt.

Här tystnar tvivel och rösten om hinder blir lägre och lägre.

Jag blir levande.

Målet är inte det viktiga längre, utan resan dit. 

När jag skriver detta innehåll, vill jag uppmana dig att prova. Livet är här och nu. Vad längtar du efter? När du har gjort övningen, tveka inte att höra av dig om du vill ha lite hjälp på vägen.

Din längtan väntar på vind. 

Ta hand om dig i helgen som kommer, i närvaro. Vi ses!