E4:an eller vägen genom skogen

IMG_0918jpgVilken resa väljer du att göra i livet?

Jag vill börja med att berätta om mina två senaste veckor - där jag har varit i närvaro samt i tempo. Kontrasterna gör mig till min bästa version av mig själv.

Tempo för mig är möten med andra människor och höra deras livsresor och ta in där de befinner sig just nu, möta ögon som antingen är fulla med liv och passion till distans och trötthet. Precis såsom livet i sig självt är. Här förmedlar jag genom föreläsningar, coachning och yogaklasser kunskap om yttre och inre hälsa. 

För att sedan gå inåt i mig själv, låta tystnad och stillhet möta mitt sinne för att där få inspiration och känsla för vad jag tar med mig och vad jag väljer att lämna. Tystnaden ger mig kraft. 

En koppling jag vill göra här - är naturen.  Metrologerna har konstaterat vår. Våren som kommer med ny kraft efter en lång vila under vintern. Naturen har tillåtit sig att helt gå i träda och vila. Kontrasten är när våren börjar spira, med fågelkvitter och solen sakta börjar värma. De första blommorna sträcker på sig mot en ny tid och vi kan känna en ny energi igen i kraften som kommer. 

Vi alla kan inte helt gå i träda som naturen gör under vintern, vi lever ett liv som pågår ständigt. Med jobb och rutiner som kräver sitt.

Därför vill jag nu gå tillbaka till resan, vilken resa du väljer att göra.

Tempot liknar jag med E4:an, vägen är bred och du har full sikt. Du byter fil vid behov och kör om de som du upplever bromsar in dig. Fram ska du och inget ska stoppa dig. Vägen bjuder in till fart och här rusar livet - din resa på i hög fart. 

Tar du av från motorvägen och istället tar den mindre landsvägen genom skogarna, händer något nytt. Du behöver sakta ner, då sikten inte längre är helt fri. Vägen slingrar sig och skogen omsluter dig där du sitter. Plötsligt andas du ut lite och lutar dig tillbaka där du är just nu, kanske börjar du reflektera. Kanske sitter du bara i tysthet och stillhet som miljön bjuder in till.  

Min bästa version av mig själv är när jag kombinerar. Jag älskar hög fart och tempoväxlingen i det – här fylls jag med energi och känner gemenskap i känslan av framåt. Det är roligt och jag inspireras av kraften.

Lika mycket väljer jag att köra av motorvägen efter en stund, för att lugna ner tempot och sinnet. Här blir jag klokare och gör mer medvetna val. Jag hämtar hem mig och går inte vilse i andras energi eller i farten jag nyss var i. Jag lyssnar till mitt VILL. 

Kraften hos mig - är att jag inte väljer en väg att resa på, då den ena leder till stress och den andra uttråkning. Resans dynamik gör det magiska hos mig. 

Jag skulle vilja se dina ögon nu, du som läser.

Vad händer hos dig?

Kan du känna igen dig i det jag beskriver?

Hur väljer du din resa? 

Nu är fredagen här, och jag har bestämt att bloggen får flöda de veckor jag känner flödet. Så det kanske inte blir varje vecka, men fredagar är rätt dag då mitt tempo ofta infinner sig i reflektion inför helgen.

Jag önskar dig en helg som du väljer innehåll i, där våren och du får mötas på era villkor.

 Kramar till dig, vi ses!