Halschakrat - vår femte våning i vårt fysiska tempel

IMG_8093jpgApril April vädret skiner med all sin prakt när fredagen nu äntrar våra liv. Utanför har våren pausats litegrann med kalla grader och lite snöflingor i luften. Vårfåglarna påminner oss om att den ljusare tiden är här och värmen kommer snart. Vi kan inte styra vädret men ändå påverkas vi av det. Jag längtar efter värmen och solen, ibland undrar jag om inte de varmare breddgraderna hade varit mer rätt för mig ändå. Årstiderna här i vårt land är vackra på så många sätt, men jag saknar fler varma och ljusa månader på året. Har en stor längtan till en egen bastu för att kompensera klimatet, en bastu som doftar trä och är vedeldad med en kalldusch utanför där du enkelt kan reglera kroppstemperatur och känslor som i en härlig coctail. En dag ska jag infria den drömmen, det har jag lovat mig själv.

Jag vill idag ta med dig till mina egna reflektioner av vårt halschakra, där vi talar vår egen sanning. Det kan ju låta enkelt men mina erfarenheter av det här är raka motsatsen. Mitt liv har präglats av prestationer och anpassning av olika miljöer, något jag själv valt omedvetet i en vilsenhet i mig själv. Med det valet har jag dämpat, kontrollerat eller varit osann i mig själv till min egen sanning. Jag har många gånger sagt vad jag tror någon annan förväntat sig av mig. Det har aldrig handlat om att skada någon annan eller fara med osanning för att såra någon annan, än just mig själv. Det här gjorde att jag kände mig låst i min egen kropp och i mina känslor, jag längtade ständigt efter att känna kärlek – och frihet.

Den resa som jag har gjort de sista åren, framförallt fem åren har tagit mig till nya insikter. Det har inneburit att ta reda på vem jag vill vara, hur jag vill må, vad jag behöver för att komma dit. För att skapa mig den kraften har jag lärt känna mig i de fyra chakran jag skrivit om fram till detta. En enorm resa att göra, som inte blir klar utan behöver incheckning och omtanke varje dag, varje vecka – hela livet.

När jag då var framme vid att börja tala min sanning utifrån mitt hjärta, inte ego kändes det läskigt och ovant. Som att jag praktiserade i mitt eget liv, här dyker såklart rädslor upp. Samtidigt som jag känner pirr i kroppen av just kärlek och frihet, som jag längtat så mycket efter i mig själv. Jag kan skapa det i mig själv! Det skapar inre motivation till att fortsätta praktisera att stå och tala i min sanning, utan filter och skal.

Ett konkret exempel är för exakt ett år sedan idag, när jag väljer att föreläsa i egen regi till dem som vill komma dit av egen vilja. När jag kliver upp på scenen inför 60 personer, och berättar om mig själv samt delar min syn av meningen med vårt liv utifrån mina erfarenheter och kunskaper. Här står jag i min kraft och talar helt och fullt från hjärtat och engagemanget går att ta på i min kropp och mitt mentala jag. Det är så skönt! Tillsammans med andra blir det vackert och nära, sedan dess övar jag vidare. I mina workshops, yogaklasser och möten med andra människor.

Jag talar min sanning det jag tror på, och det jag vill förmedla vidare för att ge vidare. Förväntan idag är hos mig själv, jag lägger den inte utanför mig själv.

Med den här våningen i vårt fysiska tempel, halschakrat har jag även börja utforska vad jag vill ha mer av i mitt liv utan begränsningar, jag förankrar det med mina egna ord tyst till mig själv. Jag lär mig att ta emot energi och kärlek när någon vill ge mig det utan att skuldbelägga mig själv eller slå bort det. Jag talar tyst för mig själv, det här är du värd. Jag övar på att sätta mig själv i första rummet varje dag, att det är ok.

Allt detta sker i kärlek från själen, inte från ego som står för raka motsatsen. Jag lyssnar inåt och får alltid ”sockerdricka” inom mig när något känns rätt, i kärlek.

Kan du relatera till dig själv när jag berättar om min resa?

Vad får dig att tala din inre sanning?

Vilka inre och yttre samtal vill du utveckla, som är från ditt hjärta?

Jag vill sända styrka och kraft till dig att utforska ditt halschakra i ditt liv. Låt ingen annan forma dig utan ta fram din kreativa glittrande bubblande känsla och lyssna in den, låt den få blomma ut i ord, sång eller skrift. Börja någonstans, bara du börjar.

I helgen ska jag varva umgänge med familj tillsammans med trädgård. April får bjuda på vilket väder det vill, jag längtar ut till skapandet och möter upp våren där den vill vara. På söndag går jag ut i havet, doppar ner min kropp – förmodligen biter det i skinnet och i det andas.

 Jag lever – jag älskar – jag vill ge!

Med omtanke och glitter, önskar jag dig en fin helg. Vi ses!

Stresscoach Gotland