Hjärtchakrat - vår fjärde våning

IMG_8188jpgDet är lätt att känna kärlek i relationer som är nära och betydelsefulla. Det är lätt att känna kärlek i medvinden. Det är lätt att känna kärlek när livet känns meningsfullt och alla pusselbitar är på plats i våra tre nedre chakran.

Men är det en bestående känsla? När vi väl funnit känslan, stannar den? Är det lätt att känna kärlek till dig själv?

Nej, såklart inte. När motvinden viner och pusselbitarna tappar sina positioner, om en relation förändras och utmanar. Här kan känslan av att låta kärleken flöda förändras, låter vi det vara så länge utan att ta i känslan, se på den och läka den – stänger vi flödet. Något jag inte önskar någon, då tar ofta sorg, ilska och rädslor övertaget och blockerar vårt sätt att leva och känna.

Jag leder workshops på gården i min studio, som har temat självkänsla och medkänsla. Här är ambitionen att börja ta hand om sig själv i kärlek. Hittar vi kärleken till oss själva, i oss själva sker en inre frid och harmoni där ditt JAG får det du behöver. Du lägger inte ansvaret hos någon annan än dig själv, du ger dig själv det du behöver.

Här använder jag verktygen till att besöka ditt inre barn med innerliga verktyg och mycket kärlek. Ofta bär vi med oss minnen i vår dåtid vi behöver besöka och krama om mentalt. Det fina i processen är att vi även tar hand om vårt nuläge, börjar lyssna inåt på hur vi vill ta hand om oss idag. Att ge sig själv kärlek, trygghet och glädje – stå stadigt i sin kärlek i sitt hjärta. När ditt inre sjunger här, kan du känna känslan av att ge även till andra utan att förvänta dig motprestation. Din energi och ditt ljus kommer naturligt inifrån och du checkar in hos dig själv medvetet varje dag.

Du möter motvind med kärlek och omtanke till dig själv, du skapar en relation till dig själv och andra såsom du själv vill bli bemött - i dig och utanför dig.

Känslan är att du är älskad oavsett om du möter hinder eller kommer ur kurs till dit du är på väg.

Min resa i mitt hjärtchakra har tagit tid. Jag är nästan 50 år, och har hittat verktygen och känslan väldigt nyligen med utbildningar och mycket övning.  Idag tycker jag om att umgås i mig själv, jag skapar fina möten och tar hand om jobbiga känslor och tankar när de dyker upp.

Jag älskar att få kärlek i nära relationer, men jag är inte längre beroende av dem. Den känslan önskar jag att alla kan finna, det är lycka.

Tänk om det är det livet handlar om?

Lyckan att vara i sina känslor och i sina sinnen?

Ta emot det som kommer i kärlek. Ge i kärlek.

Som Björn Natthiko Lindeblad skriver om ” att leva med öppen hand, istället för knuten näve”

Tänk vad vår värld hade sett annorlunda ut?

Hur vill du ta hand om ditt hjärtchakra? Lyssnar du inåt? Kan du känna kärlek i dig oavsett vart du befinner dig i livet?

Jag finns här, det vet du. Workshopen självkänsla-medkänsla är en nyckel du kanske behöver för att komma igång?

Du bestämmer.

I helgen ska jag ta hand om mig, då den senaste veckan utmanat på olika sätt. Jag behöver fylla på med min energi och jag vet hur.

Jag önskar dig en fin helg, med alla de delar du behöver för att må bra. Med kärlek, vi ses!

 

Stresscoach Gotland