Kallbad nära Advent

IMG_7243jpgIdag rullade det stora vågor in vid Själsö hamn, så vacker vy med horisonten och havet som pratar till oss med naturens kraft. Vattnet höll 7 grader idag och känslan var behaglig, efter 1 år med kallbad känner kroppen igen sig och chocken blir annorlunda. Mer lugn. Härlig känsla att gunga med i vågorna och låta skrattet förlösas med dem – här känner jag verkligen att jag lever! Att följa naturen via havet en gång i veckan är lust och äventyr för mig – här jordar jag mig. Att dela den upplevelsen med en nära vän förstärker det hela. Livet!

Varje vecka är det ett nytt hav då naturen skapar olika naturfenomen, en ny upplevelse och nya minnen. Tacksam. 

Vi går mot adventstider nu, en högtid jag alltid älskat och alltid kommer att älska. Har reflekterat under veckan vad det är som gör det. Jag kan börja med känslan när jag ljussätter vårt hem med adventsljusstakar och stjärnor – till det älskar jag röda julgardiner då allt blir mer ombonat och välkomnande. Planeringen inför årets julbak, när julmusiken spelas och dofterna sakta börjar sprida sig i vårt hus. Promenaderna ute är friska och biter skönt i kinderna, en kopp glögg värms – tänder ljus och det finns mer tid för återhämtning. Livstempot är lugnare än vår sommartid. Jag trivs i det, bättre och bättre med åren. Julstjärnor och hyacinter, tomtar som pryder hemmet och när sedan julgranen flyttar in och pyntas. Där kan jag gärna stanna en stund, dagen innan julafton. Känslan inför den 24:e, är den bästa känslan. När jag summerar traditionen jag älskar, ser jag nu att det handlar om just känsla. Här och nu, allt för mig blir mer tillåtande och kärleksfullt runt advent och jul – det släpps fram en harmoni som jag redan som barn tyckte var magisk.

Så det här året ska jag öppna mina sinnen än mer tänker jag, jag lever och jag vill göra det fullt ut i det jag kan.

Ser du fram emot advent och jul du med? Har du traditioner som gör dig närvarande och lycklig?

Jag önskar dig en fin helg inför advent, ta tillvara på dagsljuset. Varm kram till dig!