Kronchakrat - medvetenhet i livet

IMG_0383JPGHur lever vi ett lyckligt liv? Vad är lycka för dig? Är det viktigt att vara lycklig?

Tänk om du släpper krav, kontroll och prestation. Tänk om du lever 80/20 i ditt liv inte max varje dag utan sänka axlarna och stanna upp i det som sker här och nu. Vad sker när du inte gör någonting varje dag i 10 minuter, förutom att vara i dig och hos dig själv i det du behöver för stunden.

För mig handlar det sjunde chakrat, kronchakrat om att släppa taget om allt vetande och tänkande. Det handlar om att våga följa sitt flow i livet där du inte kontrollerar allt,  utan en acceptans av det som sker vilket innebär motgångar och medgångar. Med flow menar jag att möta upp det som sker i medvetenhet och hålla i rodret till din båt (ditt liv) men inte kämpa emot. Varje vind har sin mening att lära och i det utvecklas du som människa. Jag tror även att när du kämpar emot blir resan längre och upprepar sig igen och igen tills du lärt dig.

Ett tag var jag rädd att jag skulle ha en trött sjuk känsla i min kropp resten av mitt liv, då jag pendlade upp upp upp i kortisol – vårt stresshormon. Jag ville inte sätta mig ner och lyssna, hur ska jag hinna det och vem var jag då? Men under 9 år har jag intresserat mig för hur jag vill leva mitt liv och vilket innehåll jag vill ha. Det har inneburit många förändringar och jag har bytt ut relationen till mig själv och rensat innehåll. Balansen i mina nedre chakran påbörjades och det har minst sagt varit en bergodalbana, men jag ångrar inte en dag som ni säkert har förstått med mina tidigare texter. Det är ju därför jag startat mitt företag, gått mina utbildningar och vänt ut och in på allt. Mitt kall i livet är att förmedla det här till alla människor som söker sig till mig idag, samt coacha varje individ som vill att hitta sin källa till sitt flow.

Så hur kommer vi i kontakt med vår medvetenhet och acceptans att allt inte handlar om vad vi tänker eller gör. Det finns bara ett svar här och det är att försätta dig i lugn och ro där du är trygg. Vara hos dig själv i tystnad utan att något eller någon stör, ta en paus - du hittar din väg om du vill.

Min åsikt är att livet, medvetenheten inte handlar om egot som sitter i makt och pengar. Medvetenheten och att vi alla är i en gemenskap handlar om omtanke och kärlek. Vi är såklart påverkade av systemet och ekonomi för att leva det liv vi vill leva, men det är inte meningen med livet tror jag. Vi är här för att utvecklas och känna, ta hand om smärta hos dig själv eller någon du älskar. Möta upp motgångar med att känna och segla i medgångar i njutning.

För mig är lycka våra sinnen och våra känslor. Tänkandet kan hjälpa mig framåt i många avseenden men också där jag kan fastna i krav och prestation. Våra sinnen förstärker livet varje dag i upplevelse. Doften av hav, smak av mat, beröringen av en kram, musik som gör dig glad, naturen som grönskar och solen som värmer. Våra känslor som kan skapa sorg, ilska, rädsla men som säger dig något – du lever! Eller känslorna av kärlek, eufori, glädje, trygghet och harmoni. När jag försätter mig i medvetenhet i mig själv så förstärks alla dessa sinnen och känslor. Något jag är tacksam för varje dag, för resten av mitt liv.

Så när energin flödar i min kropp genom mina chakran så känner jag mig levande och lycklig. Min värdegrund, passionen till mig själv, mitt fokus och att jag håller i rodret till mitt eget liv, känna kärlek till mig själv och andra, tala om min sanning, lyssna på min inre röst och att försätta mig i paus för att ta in mig själv och det som är större än mig själv. Det är lyx lyx lyx. Tappar jag balansen i detta, vet jag vad jag behöver göra för att hämta hem mig själv igen.

Med dessa rader ställer jag frågan till dig igen, vad är lycka för dig? Hur lever du i medvetenhet till dig själv i ditt liv? Vad vill du uppleva varje dag i resten av ditt liv?

Nu kommer bloggen ta en paus. Jag väljer att lägga undan den tillfälligt men är tillbaka igen med ny inspiration en annan vecka. Har en stark längtan att få lyssna inåt och flöda med denna varma period och med det komma tillbaka med nya insikter som jag vill dela med dig.

Tack för att du läser. Jag hoppas vi ses lite längre fram, jag önskar dig en härlig sommar där du flödar av hela ditt hjärta. All kärlek, vi ses!

Stresscoach Gotland