Lucka nr 2 - Rollen som föreläsare, Gemenskap

IMG_7307jpgVilken härlig start jag har haft på den här dagen! Fredag när den är som bäst, för mig startar den med att bada i havet. Lickershamn fick det bli idag, älskar stenstranden och att det faktiskt blir djupt när du går i – upplevelsen att steg för steg möta havet och känna efter vilken temperatur som möter dig just idag. Hela 1.6 grader var det idag, uppiggande.  

Samma pirr i kroppen som jag får efter ett kallbad hade jag i april när jag för första gången anordnade en föreläsning i Väskinde bygdegård. Efter att ha blivit anlitad av olika arbetsgivare på ön bestämde jag mig för att anordna en egen föreläsning. Det i sin tur gjorde att jag begav mig till södra och norra gotland under hösten, då det gick så bra och känslan växte att möta fler människor.

Jag har fått möta över 100 personer under de här egna föreläsningar, som jag satt ihop utifrån mina erfarenheter och kompetens från utbildningar jag har gått. Min drivkraft till det jag vill säga och förmedla kommer från hela mig – där mitt mål är att se varje människa utifrån den personens möjligheter med respekt. Jag vill väcka liv i det ljus som finns hos varje individ som kommer till mig, med kunskapen och verktygen till sitt VILL.

Jag har varit på många föreläsningar själv där jag fascinerats över historian runt personen eller personen i fråga själv. Där jag känt ”wow” vad häftigt och insiktsfullt, eller där jag skrattat i igenkänningshumor som är en vinnande faktor.

När jag satt och letade efter vad jag vill med mina föreläsningar som kom det starkt, att jag vill att varje person ska gå därifrån med en verktygslåda som kan användas i livet efteråt.

Att så ett frö hos varje person att vilja förändra minst EN sak som kan påverka livet och hälsan i en riktning, där känslan blir mer medveten.

Livet rullar på, veckorna blir till månader som blir till år.

Sitter vi bakom ratten till vårt liv och väljer det, eller har vi autopiloten påkopplad och sitter bredvid? Vilket innehåll fyller vi det med? Hur mår vi i det?

När jag sedan lade till musik, som jag själv tycker förstärker känslor – hittade jag rätt i det jag vill förmedla.

I de möten jag haft under året vet jag att jag vill fortsätta göra det här. Föreläsa! Älskar mötet med många människor i gemenskap. Det väcks så mycket energi i de mötena, och dynamiken blir härlig. Med tryggheten så utvecklar jag mig själv och kan slappna av mer och mer, även det är en skön känsla. Lekfullheten bubblar, det är skönt att känna glädje i något som kan vara allvarligt.

Coachen i mig får jobba på en bredare arena, och min vilja till att få människor att ta hand om sig växer i dessa forum.

Jag tänker och känner att jag vill gör nya försök till möten under 2024, även utanför Gotland. 

Eftersom jag får pirr i kroppen är det ju rätt, eller hur?

Har du träffat mig på föreläsning under året? Jag hoppas att du fick med dig något frö därifrån. Om du har sått ett frö inom dig, hur ger du det näring?

En ledig helg står framför mig och även dig hoppas jag. Andra advent, här och nu. Jag önskar dig en fin sådan, med kärlek. Kram – vi ses!