Om att bli för gammal

IMG-6849jpgPå väg ut till norra delen av vår vackra ö, lyssnar jag på ”Forever Young” med Ellie May. Mitt ibland höstfärgerna som lyser med sin kraft i orange, gult och rött minns jag tillbaka.

 Jag är tillbaka i min ungdom runt 20 års åldern.

Jag bor ensam i Hornstull i min lägenhet och jag har hela livet framför mig. Jag drömmer om att bli florist eller författare. För att känna på drömmen lånar jag en skrivmaskin (det hade man då, roligt!) och placerade den på mitt köksbord. Tände ljus och hällde upp ett glas rött vin. Min bild av att vara författare skapades i hemlighet och jag älskade när bokstäverna flöt fram över vitt papper. Jag drömde och skapade i min egen värld, noveller fyllda med längtan om kärlek och äventyr.

 För mig är det här minnet något som nyligen kom till mig igen, och om igen.  Varför vet jag inte, kan vara att jag börjat skriva igen i miniformat som min blogg.  

Så jag sitter där i bilen och blir härligt varm i kroppen över vart livet tagit mig, och att mitt äventyr lever i mig via känsla och tanke att vilja leva fullt ut. Jag vill fånga varje dag resten av mitt liv.

På mina föreläsningar, ställer jag ibland frågan ”kan du tänka tanken - att jag är för gammal för att…”

Ofta är det alltid någon som känner igen sig.

Men det är en tanke.

Inte en sanning, är mitt motto i föreläsningen.

Vi kan om vi vill ändra den tanken.

Jag har bestämt mig att jag aldrig blir för gammal.

Livet är alldeles för underbart och kort för att låta det passera i tankar som inte ger mig kraft.

Medan musiken dånar i bilen, andas jag in och skrattar för mig själv. Jag trycker tillbaka på låten och spelar den en gång till, med ännu högre volym.

Livet!!!

Ta till vara på det. 

Vilka minnen har du från tidigare kapitel i Ditt liv, kanske från yngre dagar? Vad kan du hämta från det minnet? Är det något du redan nu vill börja göra igen, eller göra nytt?

 

All kärlek till din resa in i den här helgen. Vi ses!