Sexualchakra - vår andra våning i vårt tempel

IMG_8022jpg

När jag tar upp datorn idag och ställer mig vid fönstret i min studio, trevar solen äntligen fram försiktigt. Jag hör lärkan som drillar högt uppe i skyn och insuper att det är vår. Jag får möta ännu en vår i närvaro, vilket gör mig innerligt glad.

Under veckan som gått har jag pendlat i att känna flow i livet parallellt med vakum känsla. När vakumet blev tydligt, så tog jag en timeout från jobbet och gick ut för att tvätta bilen. Jätteskön känsla att helt gå in i något jag normalt tycker är riktigt tråkigt. Men när jag hade hinken och svampen framme och löddrade in bilen steg för steg, för att spola av den bit för bit fick jag en tillfredsställelse. Här kan vi snacka om att jorda sig, ta ansvar för rotchakrat och ta hand om det jag äger. Huvudet fick vila, och jag fick energi av det. Skönt. 

Idag tar jag dig med till vår andra våning i vårt tempel som jag har valt att kalla vår fysiska kropp. Sexualchakrat där vi känner  - vårt känslocentrum i energihjulen.

När jag har obalans här får jag ofta ont i magen, har en olust känsla och min kreativitet avtar. Mina tankar kan utmana mig och jag känner ingen lust, flödet i vad jag mår bra av tystnar.

I vårt sexualchakra - när det stagnerar är det lätt att börja söka genvägar istället för att lyssna till vad känslan säger. Vi lägger känslorna åt sidan kanske, för att finna tröst eller lycka utanför oss själva. Här kan vi lätt bli missunnsamma och svartsjuka eller avundsjuka.

När vi har balans och lyssnar på våra känslor känner vi lust, passion och glädje. Vi följer vår känsla och unnar oss det vi mår bra av i det lilla och i det stora. Balansen hjälper oss att hitta njutning av livets goda.

När jag träffar klienter hamnar vi alltid i vad vi längtar efter. Om önskan är helt öppen och fri vad händer då i dig?

Som vuxna är det lätt att glömma bort att vara spontan och lekfull och just lyssna på vårt vill. Vi tappar det bland rutiner och ”måsten”.

För att hitta balansen behöver vi välja.

Jag vill väcka och så frön hos dig – när du svarar på mina frågor vill jag att du utgår ifrån dig själv, endast dig själv. Lägg inte svaret utanför dig, följ känslan. Vad händer? 

Vilka relationer får dig att skratta?

Hur hittar du din lekfullhet, vad behöver du?

Om du skulle förstärka passionen till dig själv, din kropp – vad behöver du mer av?

Vilken mat får dig att sjunga?

Vilka rörelser får din kropp att känna lycka? 

Efter jag tvättat bilen och pausat huvudet lite, så gick jag in i min studio igen och tände rökelse. Gick tyst in i känsla och lyssnade.

Här ler jag stort för mig själv.

Jag sätter på musik i form av trummor och sång som påminner om indianernas, så som jag tolkar den. Höjde musiken. Dansade, dansade, dansade.

Här bubblar det i kroppen igen. Jag känner mig levande. Resten av veckan är i flow, jag älskar att vara i kontakt med mina känslor idag. Det har inte alltid varit så ska ni veta, men med övning så är jag där idag. Jag älskar min kreativitet och jag njuter av livet.

Här och nu. 

Jag önskar dig en passionerad och lekfull helg utifrån dina känslor. Vi ses snart igen! 


Stresscoach Gotland