Solarplexus chakrat - ditt JAG, vår tredje våning i vårt tempel

IMG_8088jpgKommer precis in från en promenad innan jag sätter mig vid datorn. Ute är det gråväder med lätt regn, en renande energi upplever jag. Stegen leder mig till berget över havet och ”utkiket” som jag kallar det för. En plats där vyn över Brisund ger mig space i själen, horisonten som möter havet och distans till livet som pågår i varje hus nedanför berget. Härifrån ser jag vågorna, svanarna - här andas jag.

Jag vill nu möta upp dig i det tredje chakrat, som bland annat har självförtroende i fokus. Här sitter vårt ”görande” i samklang med kärlek och omtanke. Riktningen i vad du vill göra i livet, tydliga mål och handlingskraftighet. Du känner dig stark och uthållig med hållbarhet, grunden är lagd och du är kapten för ditt eget liv.

Hindren här kan vara ilska, sorg eller rädsla så kallade mentala tigrar som skapar blockeringar vi lätt kan missa om vi inte lyssnar.  Vi har alla ett  liv med en historia med mindre roligt innehåll, ofta kopplat till vår barndom eller ungdom. Med obearbetade sår från dåtid tappar vi energi i vår handlingskraft som blockerar kärleken till vårt sätt att genomföra planerna.

Vårt självförtroende i att "göra" bygger vi då utifrån yta och vi behöver bekräftelsen utifrån att vi är duktiga – duger som vi ”gör” inte som vi är. Den hårdaste domaren här är du själv, med krav som lätt kan bli ouppnåliga och jakten tar aldrig slut - det är aldrig nog.

Men tar vi hand om dåtidens historia, sår som ofta ter sig i inre ilska, sorg eller rädsla och tar hand om det med en vuxens erfarenhet och kärlek uppnår vi en helt annan energiform i våra kroppar. Här är förlåtelse och tacksamhet viktiga verktyg. Det är väldigt lätt i att fastna i stagnation annars, att vi fastnar i att det är någon annans fel i vårt mående. Istället för att ta hand om det som hänt med kärlek till dig och läka med acceptans. Det här har hänt, jag väljer att leva med det i omsorg om mig. Här - här hamnar vi i rörelse! Energi! Vi gör!

Nu vågar VI drömma, förverkliga drömmar och har en omtanke i oss när vi möter motgångar/motvindar i livet. Kraften i den väg du VILL gå kommer inifrån dig och du har mod att gå den. Hinder gör dig starkare och du har hela tiden fokus på hur du kan må bra i det du gör, du lägger det hos dig själv.

Du är sann i dig själv. Du accepterar dig själv. Du älskar dig själv.

Målen du sätter är inte det viktiga för dig, utan det är resan och riktningen du bestämt dig för. Du tillåter flödet få ta plats och växer i tillit till dig själv.

Vilken riktning har du i ditt liv?

Hur tar du hand dig tillsammans med dina målsättningar?

Vilken väg tar dig framåt för att skapa ditt JAG?

Vilka relationer har du omkring dig som ger dig positiv energi under din resa?

Under promenaden stannar jag vid ett träd, jag brukar göra det när jag går mina promenader. Gillar perspektivet av rötter ner i jorden, trädstammens länk mellan jord och himmel och trädkronans mäktiga gloria. Här sätter jag mig alltid i perspektiv, observerar vart jag är i livet och hur jag mår. Det hjälper mig att lyssna in och i kramen med trädet andas jag in jorden med trygga rötter och kronan med ny energi.

Jag förstärker mitt JAG till veckan som precis börjat.

Hoppas att något av detta jag skrivit gör dig nyfiken på din tredje våning i ditt tempel. Känner du att ilska, sorg eller rädsla vaktar denna våning, lyssna in vad det står för.

Skriv och reflektera, undvik inte.

Behöver du stöd vet du vart jag finns.


Vi går mot påsken där du kanske kan unna dig lite ledigt med dig själv, kanske i gemenskap i relationer du vill ha i ditt liv.

Jag önskar dig en medveten, kärleksfull och glad påsk!

Vi ses!

 

Stresscoach Gotland