Tredje ögat - vår intuition

IMG_8371jpgHavet imorse mötte upp min sängvarma kropp och väckte den till liv, där är lyckan total. Hela jag tar in denna morgon i maj som möter upp med sol och hela naturen är i blom äntligen. Alla årstider har sin personlighet brukar jag tänka. Där just maj är en av mina favoriter att möta och lära känna i närvaro – där allt ligger framför en orört och lockande. Den fysiska kroppen slappnar av i värme, mentala kroppen tankar in ljus och energi där jag kan känna att själen tar större plats och vibrerar i kreativitet och längtan.

Förra helgen hade jag workshop i självkänsla och medkänsla för 6 st kvinnor i olika åldrar och faser i livet. Månaden innan hade jag även då en grupp i samma storlek och bakgrund. Jag inser hur detta med kärlek till oss själva är svårt. Att lita på och ge kärlek till oss själva. Det fina i dessa möten är att jag har igenkänning från min egen resa, och jag brinner för att ge kunskap och reflektioner till hur vi kan hitta en ny väg framåt i vårt liv – oavsett historia och framtid. Det är vackert att låta en människa få lov att landa i sitt NU och lyssna till sitt VILL. Livet är en fascinerande men samtidigt utmanande resa att göra.

Jag kommer nu in på vår sjunde våning, tredje ögat. Här blir det naturligt att påminna om hur viktigt det är med stillhet. Att inte ständigt vara uppkopplad och påkopplad med yttre faktorer. Jag vill igen förtydliga att jag själv är social, älskar att jobba och vill ha uppmärksamhet i de möten jag är i. Men kontrasten att försätta mig i tysthet och stillhet är beroendeframkallande. Att lyssna inåt och höra min egen inre röst, vad som är bra för mig. Det hjälper mig att inte gå upp i alla tankar som uppstår i mitt liv, där tvivel eller frustration kan uppstå. Utan se situationer som sker med ett lugn där jag sparar på min energi till att lägga den på rätt saker istället för på händelser jag inte kan påverka.

Jag kan förstå om detta låter klyschigt, men jag har övat och kan stå för det till fullo. Jag står i mitt eget ljus och går vägar jag själv har valt – det är en sådan frihet. Rädslor och tvivel klingar allt mer svagt och jag går på min känsla min inre röst.

När jag möter människor som har långt till sin intuition kan jag uppleva dem som en ”vindflöjel” och det i sig skapar spretig energi. Här kan jag sakna grund och stabilitet som jag inte behöver i mitt liv, då jag valt att göra annorlunda. Jag blir påmind om mitt gamla jag i dessa möten, där alla har sitt eget val såklart – där tacksamheten är oändligt stor att jag idag kan observera detta men inte vara i det.

Yogan och meditationen är två verktyg jag har för att kontinuerligt besöka min inre röst och kompass. Havet och skogen är två andra element som grundar mig och fyller på mig med energi. Det fantastiska med allt är att jag har det omkring mig, du och jag behöver inte resa bort för att få detta utan det finns redan i vårt liv. Övningen att göra är att just göra, ta sig tid och skjuta bort tankehinder som kan uppstå att inte ta sig tid. Gillar du rutiner så sätt av tid som en rutin, ett schema eller vad som fungerar för dig. När du hittat din stillhet på ditt sätt, för det vill jag nämna att alla gillar inte mina sätt – men hur hittar du DIN stillhet- där skapar du din rutin.

Vad säger din inre röst till dig? Hör du inget, behöver du mer tid. Sätt av mer tid.

När du lyssnar och följer den i en riktning, vad händer i dig?

Känner du igen dig i observerande rollen? Där du sparar på din egen energi och lever i kärlek till dig i första hand, sedan andra. Att det får vara okey.

Maj månad är här nu, tiden är snäll för att öva och vara i dig – även om det extroverta härligt sociala livet är här med. Så sätt en rutin för dig själv redan idag, bli din egen bästa vän.

Skriv gärna ett par rader om din upplevelse tillbaka till mig av det du läst idag, i ett pm.

I helgen ser jag fram emot odling till oss själva på vår gård, det är mycket jobb men skördetiden sedan är rikedom. Jag ska vända upp ansiktet mot solen och tanka in energi och ser fram emot ledigheten.

Njut du med du vackra, vi ses!

Stresscoach Gotland